26 Януари

“Фън Мо” ще бъде представен във Варна

За поредна година на сцената на Фестивален и Конгресен Център- Варна ще гостува китайска трупа във връзка с отбелязването на китайската Нова година. Концертите са уникални за Варна и привличат зрители, любопитни към музиката и сценичното изкуство на Азия. “Фън Мо” е вдъхновено от думите на Джан Йенюен от династия Танг (618-907) в произведението му “Записки за картините от всички династии”, Джан пише: “ако използвайки мастилото, художникът може да загатне за петте цвята, то той е схванал смисъла. Но ако умът му е съсредoточен само върху петте цвята, същността на нещата ще му убегне”, усещането за разгръщането на мастилото в пет цвята, сливането на границите между наситеното и бледото, разпръскването на уникалната естетика на света – всичко това се разкрива чрез размисъла, изобразен в движенията на танцьорите. Не пропускайте да посетите Фестивален и Конгресен Център Варна на 26 декември от 19:00 часът и да се насладите на китайският класически танц "ФЪН МО".

бул. „Сливница“ 2, ФКЦ- Варна
26 Януари

Представяне на операта ''Атила'' от Джузепе Верди

„Атила“ е сред ранните творби на Верди. Световната премиера е на 17 март 1846 г., Венеция, Театър „Ла Фениче”. Независимо, че либретото е базирано на исторически сюжет, то не се придържа строго към хронологията на събитията от края на Римската империя, а по-скоро служи за основа на красиви арии, авсамбли и хорови сцени, които вдъхновяват националното възраждане на Италия. Операта "Атила" ще бъде представена на 26 януари в драматичният театър „Стоян Бъчваров“ от 19:00ч.

пл. Независимост 1, Драматичен театър- Варна
02 Февруари

Юбилеен концерт на Smokie във Варна

Една от най-обичаните рок групи на всички времена ще празнува своят 55 рожден ден на световната рок сцена във Варна. Организаторите споделят, че подготвят страхотна изненада за SMOKIE, в която ще участва цялата публика. Подробностите ще бъдат разкрити в деня на концерта. Предстоят и още изненади около това голямо събитие, толкова емблематично за поколения наред. 55 години любов и сила, споделени на хиляди сцени по света с милиони хора, вдъхновени от изкуството на една рок легенда. До ден днешен SMOKIE издават нови албуми и вечни хитове. Кой не знае песента за Алис, която стопява и най-коравото мъжко сърце. SMOKIE носят духа на романтичната класика във време на студен модернизъм, когато всички имаме все повече нужда от любов. Билети можете да намерите на касите на ДКС Варна, Фестивален и Конгресен Център, OMV, Office 1, Orange, На Тъмно, Usit Colours и онлайн на Ticketpro.bg.

бул. "Княз Борис I" 115, ФКЦ-Варна

ТАЛЯНА“МЯСТО ЗА ВДЪХНОВЕНИЕ“ – INSPIRE POINTS

Порталът на арт квартала Таляна в гр. Варна, обекти и актуални събития

Предстоящи събития

Последни Места

Всички Обекти