18 Август

Музикантите от финландската метъл група „Nightwish”

Музикантите от финландската метъл група „Nightwish” ще бъдат звездите на първото издание на „Варна мега рок”. Фестът ще се проведе на 18 и 19 август на пристанището. Световна легенда идва за „Варна мега рок” през август.На 19-ти публиката ще види „Nightwish”. На феста ще свирят общо четири български групи. Билети за рок феста ще се продават от 24:00 часа утре, като в продължение на две седмици ще бъдат на преференциална цена от 70 лева. След това ще струват 90 лева, а след 18 юли – 120 лева. Цената важи за двата дни. За момента не се предвиждат билети само за една вечер. Деца до 12 години ще влизат безплатно.

Морска гара - Варна
20 Юни

„40 години музика и любов“ - дует "Ритон"

Любимците на няколко поколения българи Катя и Здравко ще разкажат живота си чрез своята музика, стилна сценография и богато светлинно, лазерно, и мултимедийно шоу във Варна на 30.06 (събота) от 20:00 часа в Летен театър . "Ритон" ще представи и изцяло новия албум и песните “Празник”, “Очакване”, “Есенна тъга”, “Мечти край морето”, “Пристанище”, “До безсъзнание”, “Всички слаби места”, “За последен път ти повтарям” и други. Ще прозвучат и най любимите песни, изпяти от Дуета, през годините като: “Някога, но не сега”, Прегърни ме”, “Изповед”, “Накъдето ми видят очите”, “Елате ни на гости”, “Джалма”, “Болка от любов”, ”Цяла нощ” и много, много други…

Приморски парк, Летен театър
19 Юни

''ЗАБРАНЕНОТО ШОУ НА РАЧКОВ''

Гледайте „Забраненото шоу на Рачков" – смях на гърба на телевизията в зала 1 на ФКЦ! „Забраненото шоу на Рачков" е комедиен моноспектакъл, който ще ви въведе в кухнята на телевизията. Как се правят новините? Лъжат ли ни рекламите? Какво работи продуцентът? Свършват ли някога сапунените сериали? Това са само част от въпросите, на които дава отговор един от най-обичаните шоумени в България Димитър Рачков. Забраненото шоу на Рачков" е първото телевизионно шоу извън телевизията, което разкрива смешната страна на телевизионните продукции, вкопчени във вечната борбата за рейтинг.

бул. "Сливница" 2, Варна
25 Юни

''ГОЛЕМАНОВ''

Театър "Българан" представя:"ГОЛЕМАНОВ" ,комедия по Ст. Л. Костов. Режисьор: Георги Стоилов С участието на: Любо Нейков, Мирослав Косев, Мария Статулова, Стефан Рядков, Елена Петрова, Светлана Бонин В творчеството на най-големият български комедиограф Ст.Л Костов, пиесата Големанов заема първо място. По своите художествени качества, тази забележителна творба стои дори над всички останали сатирични произведения. Не случайно след Бай Ганьо, Големанов е най-популярния български литературен герой, който предизвиква не само смях, но и възмущение. Той е олицетворение на вманиаченият кандидат за министерско кресло. Той е карикатура на необузданите амбиции за власт, пари и слава. Той е въплъщение на всички пороци, присъщи на съвременните държавни мъже. В пиесата Ст.Костов ни показва няколко дни от живота на един добър човечец, който става хитър и лукав, когато разбира че има вероятност да го изберат за министър. Губи чувството си за мярка и разкрива своята глупост, лицемерие, скъперничество и грандомания.

ул. „Братя Шкорпил“ 33, Варна
15 Юни

''ДА ОБИЧАШ ПАБЛО''

15, 18, 19, 20, 21, 24, 27 и 28 юни - зала "Европа"(ФКЦ Варна) - 18 ч. Животът на известния и енигматичен Пабло Ескобар е предпочитана тема за писатели, режисьори и телевизионни продуценти. Във филма на испанския режисьор Фернандо Леон де Араноа Да обичаш Пабло, базиран на книгата на дългогодишната любовница на Ескобар Вирджиния Валехо, виждаме възхода и падението на наркобоса от гледна точка на жена, която е обвързана интимно с него. Когато популярната журналистка и телевизионна водеща Вирджиния за първи път среща Пабло, тя е омагьосана от неговата харизма, благотворителна дейност и множеството подаръци, с които я затрупва.Тя не се интересува откъде идват парите му или по какъв начин са спечелени.С времето Вирджиния започва да разбира ужасяващи неща. Когато Вирджиния осъзнава жестокостта на Пабло, кадрите се сменят от бляскава визия към ужас.

бул. "Сливница 2",ФКЦ- Варна
21 Юни

''ЖЕНА МИ СЕ КАЗВА БОРИС''

21 юни 2018 г. - зала 1 - 19:30 ч. "ЖЕНА МИ СЕ КАЗВА БОРИС" Комедия от Рафи Шарт Режисьор : Владлен Александров Сценография : Петьо Начев Костюми : Антония Попова и Алина Тютър С участието на: Станимир Гъмов, Любо Нейков, Стефан Рядков, Ернестина Шинова, Дияна Любенова, Жанина Дончева, Петьо Петков - Шайбата Никой няма да иска да се окаже в положение като това - любовницата му внезапно заявява, че ще се срещне с жена му, за да й разкаже всичко за тяхната двегодишна интимна връзка! Случайността изпраща на Жорж (Станимир Гъмов) спасител в лицето на артистичния и изобретателен Борис (Любо Нейков). "Спасителят" обаче забърква такъв вихър от недоразумения, че една провинциална брачна двойка панически бяга от Париж, за да е далеч от столичните безумия, една жена губи мъжа си, друга -любовника си, един мъж през съвсем кратки отрязъци от време се чувства ту като рогоносец, ту като щастлив съпруг, друг вече не е наясно със сексуалната си ориентация.

бул. "Сливница 2",ФКЦ, Варна

ТАЛЯНА“МЯСТО ЗА ВДЪХНОВЕНИЕ“ – INSPIRE POINTS

Порталът на арт квартала Таляна в гр. Варна, обекти и актуални събития

Предстоящи събития

Последни Места

Всички Обекти