26 Януари

“Фън Мо” ще бъде представен във Варна

За поредна година на сцената на Фестивален и Конгресен Център- Варна ще гостува китайска трупа във връзка с отбелязването на китайската Нова година. Концертите са уникални за Варна и привличат зрители, любопитни към музиката и сценичното изкуство на Азия. “Фън Мо” е вдъхновено от думите на Джан Йенюен от династия Танг (618-907) в произведението му “Записки за картините от всички династии”, Джан пише: “ако използвайки мастилото, художникът може да загатне за петте цвята, то той е схванал смисъла. Но ако умът му е съсредoточен само върху петте цвята, същността на нещата ще му убегне”, усещането за разгръщането на мастилото в пет цвята, сливането на границите между наситеното и бледото, разпръскването на уникалната естетика на света – всичко това се разкрива чрез размисъла, изобразен в движенията на танцьорите. Не пропускайте да посетите Фестивален и Конгресен Център Варна на 26 декември от 19:00 часът и да се насладите на китайският класически танц "ФЪН МО".

бул. „Сливница“ 2, ФКЦ- Варна
26 Януари

Представяне на операта ''Атила'' от Джузепе Верди

„Атила“ е сред ранните творби на Верди. Световната премиера е на 17 март 1846 г., Венеция, Театър „Ла Фениче”. Независимо, че либретото е базирано на исторически сюжет, то не се придържа строго към хронологията на събитията от края на Римската империя, а по-скоро служи за основа на красиви арии, авсамбли и хорови сцени, които вдъхновяват националното възраждане на Италия. Операта "Атила" ще бъде представена на 26 януари в драматичният театър „Стоян Бъчваров“ от 19:00ч.

пл. Независимост 1, Драматичен театър- Варна
23 Януари

Примиера на комедийният спектакъл „Чамкория” във Варна

Заповядайте на едно незабравимо, невъобразимо смешно, вълнуващо и съдбоносно пътешествие с омнибуса на бае Славе! То ще ви отведе назад във времето до 1928-ма година.Ще изминете пътя от София до Чамкория с простосърдечния и изключително духовит герой на Захари Бахаров. Постановката на Явор Гърдев по романа на Милен Русков е театрален хит, който не бива да бъде пропускан! Билети на касите на ФКЦ и театър Българан. Телефон за информация 052/602828 Спектакълът не е подходящ за лица под 16г.

бул. Сливница 2, Варна

ТАЛЯНА“МЯСТО ЗА ВДЪХНОВЕНИЕ“ – INSPIRE POINTS

Порталът на арт квартала Таляна в гр. Варна, обекти и актуални събития

Предстоящи събития

Последни Места

Всички Обекти