29 August

Фестивал ''Кино и храна''

Морската столица ще се превърне във вкусна и забавна арена, на която умения ще обменят кулинарни блогъри, професионални и любители готвачи и фенове на вкусната храна. Всичко това ще бъде гарнирано с много кулинарни демонстрации, вкусни дегустации, вълнуващи срещи, акустични концерти и лятно кино.Поканени са част от най-актуалните кулинарни блогъри в България, сред които Адриана Гюзелева, Люси Евтимова, Станка Стоянова, Карина Попова, Таня Донева, Софи Йотова и други. Авторите на книги за здравословно хранене Кристина Тужарова, Здравка Максурова и Биляна Йотовска също са част от гостите. Всеки един от участниците има свой кулинарен стил, но всички са обединени около идеята, че здравословната храна е неустоимо вкусна, интересна и полезна. https://kinoihrana.liatnokino.com/category/програмата

бул. „Приморски“ 4,Варненски аквариум
29 August

Kaкво е изкуствен интелект и машинно обучение?

За първи път във Варна се организира безплатно обучение в областта на изкуствения интелект. Ивайло Вълчев, Developer във Fantastic Services Bulgaria, специалист в IT сферата с над 12 години опит зад гърба си, ще ви сподели повече за технологиите, които се крият зад изкуствения интелект и все по-голямото му навлизане в нашето ежедневие.Ще разберем какво всъщност са Artificial Intelligence и Machine Learning , техните основни компоненти и структура, как работят и за какво могат да бъдат използвани в съвременния свят.Събитието е безплатно и не се изисква предварителна регистрация!

София 1, Варна
17 September

14-ти световен фестивал на анимационния филм, Варна

Фестивалът е основан през 1979 г. по инициатива на Международната асоциация за анимационно кино. Девизът на фестивала е "Хуманизъм, движение, красота". Голямата награда се нарича "Златен кукер".

Фестивален и конгресен център – Варна
22 September

Без автомобили Варна 2018

Комбинирай, движи се! Комисарят по транспорта на ЕС, Виолета Булц отправи призив 2018 г. да бъде „Година на мултимодалността“. В този контекст Европейска седмица на мобилността е възприела призива за действия „Комбинирай, движи се!“, за да насърчава идеята за ползване на различни видове транспорт за придвижване в градските райони. Основната цел на Европейска седмица на мобилността през 2018 г. е да насърчи хората да опитат различните мобилни решения, налични в градовете им, и да опровергае широкоразпространеното мнение, че личните автомобили са единственият подходящ вид транспорт.

Варна, България

TALYANA “PLACE FOR INSPIRATION“ – INSPIRE POINTS

The web platform of Talyana artistic district, Varna. Places and Current Events

Upcoming events

Last places

All Places