28 April

Варненски карнавал 2018

Варненски карнавал - пролетен празник на маската, маскарадния и сценичния костюм и народната носия ще се проведе във Варна за четвърта поредна година на 28 април 2018 година. Пилотното издание на форума се проведе през февруари 2015 година , като целта е да се възроди прочутия Варненски карнавал, който е бил най-значимото събитие в периода след Освобождението. Карнавалното шествието ще започне на 28 април от 13ч. на пл. „Св. Св. Кирил и Методий”, пред Катедралния храм „Свето Успение Богородично” с представяне на маски и костюми от съставите и индивидуалните изпълнители, участващи в празника.ПРОГРАМА: 10:00 часа. На площад "Антон Новак", до Фестривален и конгресен център - изложение - базар на традиционните занаяти 13:00 часа. На площад "Св. Св. Кирил и Методий" пред Катедралата - Представяне на групите и отделните участници в карнавала. Карнавален процес. 16:00 часа. На входа на Морската градина - Представяне на гостуващите награди на други национални карнавали. 17:00 часа. Концерт и церемония по награждаването.

площад "Св. Св. Кирил и Методий"
21 April

Пролетен концерт "Аз танцувам!" във Варна

Дружество на хореографите в гр. Варна Ви кани на пролетен фолклорен концерт по случай Световния ден на танца на 21 април (събота) от 17:00 часа. Място е НЧ "П.Р. Славейков - 1928", намиращо се в кв. Владиславо Вход ще е покани, а тях може да заявите при ръководители на участващите състави. Заповядайте да се насладите на техните изпълнения!

Бул. Сливница 159
26 April

Концерт на Илка Александрова

Илка Александрова е нарекла 2018 година „Щастието“,което тя с радост иска да поднесе на публиката на Варна на 26 април,във Фестивален и конгресен център от 19.00 часа. Заглавието на новата песен „Щастието“ е част от новия албум на хитовата изпълнителка,които песни тя ще изпее за първи път пред варненска публика. Певицата с красив и благороден тембър,собствен певчески стил и репертоар от уникални авторски песни пее винаги на живо,с Бенд и наред с представянето на новите песни,публиката ще има удоволствието да чуе и любимите на поколения българи песни -„Търновска царица“,“Прочу се Дана Юрдана“,“Танцувай Пагане“, „Армаган ти нося“,на които текста и музиката тя пише сама. “Много съм развълнувана от предстоящата ни среща с варненската публика.Подготвяме се усилено и всичко е много вълнуващо,а тези,които ще посетят концерта ги очаква една незабравима и неповторима вечер с много музика,танци,хумор и истински емоции " заяви неотразимата тракийска певица.

бул. "Сливница 2", Варна

TALYANA “PLACE FOR INSPIRATION“ – INSPIRE POINTS

The web platform of Talyana artistic district, Varna. Places and Current Events

Upcoming events

Last places

All Places